
ÜLKEMİZDE UYGULANABİLECEK EĞİTİM STRATEJİLERİ
28 Aralik 2020 12:59:42
- İlkokul çağından başlamak üzere çocukların her birinin bir spor dalıyla uğraşması zorunlu hale gelecek ( Fiziksel engelliler hariç )
- İlkokul çağından başlayarak değişim, yenilik çözümleri, yenilik, takım çalışması ve grup liderliği eğitimi,
- İlkokul çağından başlayarak vatandaşlık bilgisi, sosyal uymak zorunda olan tüm kurallar, saygı, hoşgörü, ahlak ve etik olan davranışlar, bilinçli insan yetiştirilmesi,
- Orta okulda da ilk okulda belirlenmiş sistemin daha da güçlendirilerek devam edilmesi,
- Hiç bir okul mesleksiz olmamalı. Ülkemizde mevcut hali hazırda tüm meslek gruplarının bir okulu olmalı. İlkokuldan başlayarak değişim ve inovasyon odaklı çalışmayı çocuklara aşılamak gerekiyor. Takım ve ekip çalışmasıyla, ülkede uygulanan kurallar ve kanunlara riayet eden, hoşgörü ve empati kurabilen insanların yetişmesi yönünde çok önemli olduğunu vurgulayayım.
- Lise çağında tüm öğrencilerin normal derslerin yanında muhakkak bir meslek öğrenmesi. ( Ülkemizde geçerli olan Ağır sanayi, sanayi, atölye, İnşaat, üretim, tarım, hayvancılık, teknoloji, bilişim, pazarlama, muhasebe, tezgahtarlık, girişimcilik ve müteşebbislik v.b. gibi )
- Bu meslek eğitimi staj ile pekiştirilmeli ve uygulamalı olmalı,
- Almış olduğu eğitimde kalfa olarak mezun olduğu okuldan yüksek okul veya lisans eğitimlerinin tamamladıktan sonra o meslekte usta olabilecek düzeyde olabilecek eğitim verilmeli,
- Kamu teşebbüslerinde çalışmak isteyen öğrencilerin lise, yüksek okul, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra eğitim sınıfına göre bir yıl kamu öğretiminde eğitim alması ve devlet terbiyesi alarak bilinçli bir kamu memuru olmasının sağlanması,
- Ülkemizin tarım ve hayvancılık konusunda köylerde köy enstitüleri ve tarım ve hayvancılık konularında kooperatiflerin kurulmasıyla daha profesyonel ve kurumsal bir sistemin kurulması gerekmektedir.
- Girişimci ve müteşebbis ruhunun oluşturulmasıyla ekonomik ve sanayileşmede olumlu gelişmeler olacağı gibi üst paragrafta belirttiğim mesleksiz olmayacak felsefesiyle hareketle bu ekonomik ve sanayileşme konusunda aidiyet duygusu yüksek, gelişim ve yeniliğe açık iş gücünün eksikliğini çekmeyeceğiz.
Yorumlar
Yorumlar, editörlerimiz tarafından onaylandıktan sonra yayınlanır. Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz bir yorum yapılmamış